måndag 5 januari 2009

Burdjur och en drake

Igår inledde Jonas och Philip morgonen med att sälla sig till surfarna vid Manly beach i jakt på den perfekta vågen med sina boogieboards. Sedan de senaste hajincidenterna i Australien – varav den ena var en kvart härifrån – känns det lite extra vågat (!) att ge sig ut från strandkanten. (Den som är intresserad av att veta vad som hände kanotisterna kan gå in på Youtube och söka på ”shark attack kayak in Australia” eller liknande.)

Well, Jonas och Philip kom båda hem helskinnade och redo för dagens nästa utflykt – Toronga Zoo. Trots alla fascinerande djur och fantastiska utsikt över Sydneys skyline så var det ändå elefantstatyn, stenarna som man kunde hoppa mellan, den lilla plaskdammen där barnen kunde svalka fötterna och trapporna vid fågelshowen som var roligast om man frågar barnen. Som alltid väl investerade slantar…

Jonas och Philip försökte därefter att locka med sig barnen att flyga drake, men då poolen var mer lockande åkte de iväg själva. De starka vindarna hade nästan fått dem att lyfta från marken.

Idag är det Stinas och min tur att hitta på något. Blir nog en härlig promenad med avslutande laps i havspoolen som ligger tio minuter härifrån. Totalt hajfri.

Sedan väntar en heldag inne i Sydney.

Inga kommentarer: