tisdag 15 december 2009

High Five, Alvin!

Vet inte om det var Guds försyn eller ett verk av en slarvig kanslist, men utdelningen av skolutmärkelserna ägde lyckligtvis inte rum när vi kuskade omkring på Nya Zeeland utan igår.

Förutom en osynkad skolorkester och sångframträdanden av respektive årskurs (förskolan, ettorna och tvåorna) så delades det ut utmärkelser. Fyra-fem barn i varje klass fick diplom för att de var en god kamrat eller hade presterat extra bra i något ämne.

Dessutom fanns det fem ”Special Awards” i ämnena Sport, ESL (English as Second Language), Science, Computer och Literacy. Eller som vi i familjen Borglin numera gärna säger: The Big Five.

Nu behövs det inte många aktiva hjärnceller för att räkna ut vem som knep utmärkelsen ”ESL Awards for achievement in English”: Alvin Borglin!!!

Det var inte den kortklippte, osäkre lille killen som bara kunde säga ”hi” och ”ice-cream” när han landade på Sydneys flygplats i mitten av maj 2008. Istället var det en surf dude med bruna långa ben och rufsig kalufs som stolt äntrade scenen, tog artigt i hand (!) och ställde sig längst fram för allas beskådning.

Efteråt träffade jag en mamma vars son gick i samma klass som Alvin i ettan och hon sa med emfas: He really IS amazing!!!

Vi alla nickar stolt instämmande. Detta är en prestation värd alla bragdmedaljer i hela världen. (Och du, Telma: kan Alvin så kan du!)

(Pardon för det urusla fotot. Jag kan bara använda kameror anpassade för idioter - inte Jonas superavancerade manick.)

3 kommentarer:

haboborna sa...

Heja Alvin friskt humör
det är det som susen gör!
Alvin, Alvin, Alvin.
Mycket bra kämpat!

Lena Alffram sa...

Bra Alvin - en liten konstnär med språkkänsla! inte illa.

Cilla sa...

Alvin ryste lite lätt på axlarna, men såg nöjd ut när jag framförde hälsningarna.