söndag 27 december 2009

Väderfixare

Jag tror att familjen Borglin har ett kall. Fram tills nu har det bara varit ett skämt bland grannarna, men just i detta nu kom jag på att det faktiskt är en affärsidé. Kanske till och med ett kall, världens frälsning om man vill måla med stora penseldrag.

Saken är den att så fort vi får långväga besök så blir det väderomslag – till det sämre. Till det bättre hör att vädret justerar sig efter några dagar och våra långväga gäster minns bara de soliga dagarna.

Tänk er följande: familjen Borglin slår upp sina bopålar mitt ute i Sahara eller på någon knastertorr stäpp där djur och människor suktar efter de livsviktiga dropparna. Sedan lägger vi upp ett besöksschema och tar emot gäster. Det blir garanterat regn i åtminstone två-tre dagar. Och tänk vad det skulle få för effekt! Snacka om att kunna åberopa faktumet att man har gröna fingrar.

Måns och Lotta anlände idag via en inrikesflygupplevelse i Kina – till ett molnigt Sydney. Enligt Polmans kolleger ska det regna fram till onsdag. Blir bra med en-två dagars värme och solsken tills regnmolnen hopar sig igen. Då kommer nämligen familjen Rudolphie tillbaka för att fira nyår.

Inga kommentarer: