fredag 18 juni 2010

Familjens lilla sexåring

När man ska till att fylla sex år, då är det pirrigt värre att gå till sängs. Vilma låg med ett närmast krampaktigt leende och mässade som en from buddhistmunk att det kändes sååå exciting!

Redan vid halv femrycket kom hon intassandes till oss och ville försäkra sig om att det verkligen var idag som hon fyllde år. Fyrtiofem minuter senare skar telefonens gälla signal genom mörkret och en farfar ville gratulera på den stora dagen (Vi ligger åtta timmar framför – inte tio…). Han fick återkomma.

Ääääntligen blev klockan sju. Det var ett enda stort leende som mötte den trehövdade kören som dagen till ära rev av både Happy Birthday och Ja må hon leva. Presentpappren flög i vida bågar och blottade både uppskattade (framförallt pokemon-spelet och pennskrinet) och mindre uppskattade (två par byxor) gåvor.

Firandet fortsatte i skolan med medhavda vaniljbullar och barnens sång för att på eftermiddagen äta obegränsat av den hemgjorda jordgubbstårtan tillsammans med familjen och kompisarna Thomas och Jack. Födelsedagsmiddagen bestod av pizza.

Nästa firaromgång blir söndagens kalas. Det ska märkas att man måste ta till två händer för att visa hur gammal man är!

Inga kommentarer: