måndag 9 februari 2009

Tack för musiken

När jag berättade om det för några mammor i Alvins klass så skrattade de högt.
- Åker du hela vägen från Sverige för att gå på ABBA-konsert?

Jojomensan, det har vi gjort. Fast huvudsyftet med Australienresan är förstås inte gårdagens Bjorn Again-konsert på Toronga Zoo.

Vi inledde söndagen med pannkaksfrukost hemma hos familjen Dahlström. Lena, som inte hade varit i deras hus, tyckte såklart att det var extra spännande.

Även denna dag låg kvicksilverpelaren uppe vid dryga trettiostrecket så det var lite av en bedrift för Jonas och Lena att strosa omkring och kolla på alla djuren innan konserten började. Jag som ser djuren var och varannan månad hoppade över. Alvin tycker dessutom att han har sett klart på alla djur. Det räcker nu. Poolen lockade mer.

Efter att barnvakten tagit över stafettpinnen begav även jag mig till Toronga Zoo och kvällens ABBA-look-alike-konsert med Bjorn Again som under 20 år har spelat ABBA-covers. Såklart var Frida och Agnetha mörk- respektive ljushåriga och Benny hade skägg. Kläderna var kopior av den äkta varan.

Publiken var blandad och satt och njöt av musiken och den medhavda picknicken. En hel del barn var också på plats vilket fick moraltanten inom mig att rynka på näsan när Frida och Agnetha uppmanade alla att stå upp och dansa sexigt. Hrm.

Under hela konserten satt vi och klurade på från vilket land de egentligen kom, för när de pratade så hade de alla en kraftig accent. Holland? Eller till och med Danmark? Konstigt, vi som alltid trott att det var ett australiensiskt band. När vi kom hem och kollade på nätet så kom vi fram till att de faktiskt var aussisar – men att de troligtvis hade jobbat hårt på att få till en svengelsk accent.

Så med solnedgången över Sydneys skyline sjöng vi med till alla hits. Och kände oss lite lagom malliga över att vi också är svenskar.

Inga kommentarer: