tisdag 17 februari 2009

Tandlossning och fina magar

Ännu en stor dag i Alvins liv. Tand nummer tre är nu borta. Han har gått och vickat på den i veckor utan att den har velat ge med sig, men så idag ploppade den ut. Tjoho!

Från det ena till det andra.

Vilma är den stora observatören i vår familj. Bland annat brukar hon kommentera hur folk ser ut. Jonas och jag har präntat in i barnen att det inte spelar någon roll ifall man är lång eller kort eller tjock eller smal – alla är lika fina. Så hon brukar inleda sin kommentar på följande vis:
- Jag TYCKER att tjocka magar är fina. Visst har han där borta en tjock och fin mage?

Det är dock inte säkert att mannen eller kvinnan i fråga som ser Vilmas pekfinger riktat mot sig riktigt uppfattar det där med att den är fin…

En dag när vi var inne i Sydney stannade Vilma upp och stirrade med vidöppen mun. Hon hade fått syn på en man – en aborigin – som höll på att sminka sig inför det kommande framträdandet nere vid Circular Qay. Han höll som bäst på att måla den vita färgen på kroppen.
– Titta! Han fuskar! Han målar sig med solkräm!
I Vilmas värld hade aboriginerna helt enkelt vita magar och vita detaljer på resten av kroppen. Det var väl inget konstigt med det. Men att fuska - ajabaja!

Från det andra till det tredje.

Vilma har avancerat ytterligare i simskolan. Nu är det verkligen crawl som tränas!

1 kommentar:

Lina sa...

Hello stumpan!
Vad händer därborta? Hoppas att allt är bra...
KRAM