måndag 1 mars 2010

Insnöade intressen ger framtidstro

För Alvins del började det med bilar. Sedan var det Briotåget som gällde. Legot har funnits med sedan starten och toppar nog listan fortfarande, speciellt de gubbar och legobitar som används för att bygga Star Warsskepp. Det är Star Wars som gäller – på längden, bredden, tvären och höjden. Det som börjar göra mig lite fundersam är det faktum att Luke och gänget har hängt med så länge. Ska kraft- och explosionsintresset aldrig klinga av?

Ibland tvingas han byta spår när någon kompis kräver ett avbrott i Star Warslekarna, men efter ett tag hör man Alvin fråga om de inte kan leka Star Wars igen.

Och jag kan förstå kompisarna. Alvin regisserar leken som en fulländad Lasse Hallström, han berättar vad alla ska göra inklusive talar om vad han själv tänker göra för smarta drag. Dessutom lägger han till musik för att förhöja stämningen, eller rättare sagt han sjunger den passande filmmusiken samtidigt som han gör sina dödsföraktade hopp och svingar sitt lasersvärd.

I Vilmas fall handlar det om den dagliga leken som börjar redan vid frukostfixandet då jag ”alldeles förvånad får syn på katten/kängurun/koalan/hunden för första gången och undrar vad det är för en liten söt katt/känguru/koala/hund”. Även i henne bor det en skicklig regissör.

Nu när jag tänker på det. Det här kanske är riktigt, riktigt lovande. Regissörer, Hollywood, tjusiga filmpremiärer, feta checkar… Go Luke Skywalker och katten Tonka!!!

Inga kommentarer: