tisdag 23 juni 2009

Flygande pool och kändisautograf

Idag samlades alla grannar på Brisbane street med omnejd för att beskåda det stora lyftet. Dagar av borrande och grävande i bästisens Jacks trädgård var till ände, och det var dags för glasfiberpoolen att sänkas ner. Och eftersom trädgårdarna är minimala och husen förr i tiden byggdes utan tanke på att man kanske ville pressa in ett pappersark mellan de olika byggnaderna så fanns det inget utrymme för någon lastbil att köra in trädgården – poolen fick helt enkelt lyftas på plats med hjälp av en helikopter.

Alvin var tur i oturen hemma eftersom han hade magont (verkar vara en åkomma som går just nu eftersom jag vet fler som har drabbats – denna gång fantiserade jag alltså inte ihop en blodig sjukhusvistelse till följd av brusten blindtarm).

Jack fick vara hemma dagen till ära. Extra speciellt kändes det nog då han insåg att en av poolbyggarkillarna spelade i ett av de stora rugbylagen (rugby + cricket = nationalsporterna). Alvin var inte sen med att be om en autograf eftersom han liksom alla andra småkillar samlar på rugbybilder. Han har storstilade drömmar om hur mycket hans rugbykort kommer att vara värda då han kommer hem till Sverige och kastar sig in i hockey- eller fotbollsbildsbytandet. Har försökt att lite fint förklara att det kanske inte är någon som kommer att vara intresserade av australiensiska rugbyspelare i Sverige (jämförde med hans intresse för franska tennisspelare) men han bara rynkade förvånat på pannan.

Vilma ville såklart också ha en autograf. Tuschsignaturen hade inte hunnit torka förrän hon satte igång att skriva och måla på autografpappret (måste i ärlighetens namn erkänna att jag som är lite av ett kändisspanarfreak inte heller tyckte att en Dragonsrugbyspelare var något att hurra för).

Efter lååång väntan kom så äntligen helikoptern. Elkablar parerades skickligt när helikoptern lyfte upp poolen från marken och flög den över huset till baksidan. Hade glömt bort vilket dån och blås det blir av rotorbladen, mäktigt och lite läskigt bland alla hus, träd, elkablar och publik (inklusive de egna barnen).

Nu är Alvin dubbelt avundsjuk (kan nog knappast kalla det avundsglad) eftersom Jack inte bara har ett NYARE Nintendo DS utan dessutom en UPPVÄRMD pool.

Buhu… stackars Alvin! Not.

Inga kommentarer: