lördag 20 juni 2009

Midsommar med feministisk avslutning

Vi glömde ju glöggen! Under rådande väderlek hade nämligen glögg passat finfint in i midsommarfirandet, även om termometern hade hoppat upp ett snäpp från dagen innan. Det var faktiskt så skönt väder att Jonas och jag kunde äta lunch sittandes på altanen, och det har vi inte kunnat göra på ett bra tag.

Efter middagen, som bestod av allehanda midsommarrätter, så spelade vi vuxna ett spel som gick ut på att Tomoko och jag skulle svara på typiska killfrågor, och Jonas och Johan fick då svara på motsvarande tjejfrågor. Vi fick nästan uteslutande frågor rörande sport men även några om politik och naturvetenskap (enligt spelet var det alla killars intresseområden) medan Johan och Jonas fick klura på allehanda frågor kring smink, vad Anna Nicole Smiths hund hette (!) och vilka reklamslogans som hör till vilket märke (tjejintressen, med andra ord – enligt spelet).

Var man inte feminist innan så blev man ju det på stört. Alla fyra! Mest knäckande var nog att grabbarna vann…

3 kommentarer:

moments sa...

Jag har också spelat det spelet, och de som skapat det borde sitta i finkan.... Så nedvärderande, och jag som var lite av en feminist redan innan. Kram.

haboborna sa...

Glad midsommar på er! Här har glöggen också kommit fram. 13 grader och regn vad mer kan man begära.Men vi har något som ni kanske inte har nämligen knott och fästingar så det så. Kram på er alla!

Cilla sa...

Låter som riktigt midsommarväder...

Tur att ni har knotten och fästingarna som kan lätta upp stämningen något.

POK!