söndag 8 november 2009

Novemberhelg i korthet

Jahaja, så har ännu en helg förflutit. Här har bland annat hunnits med en tjejmiddag med några av mammorna i Alvins klass och kalas hemma hos familjen Dahlström där Anna fyllde sex år. På inbjudan stod att det var utklädningskalas och som väntat bestod flickornas utstyrsel av idel prinsessklänningar.

Det var bara en flicka som hade valt svarta byxor, lånat en av sin mammas svarta t-shirts samt trätt ”skriet-masken” över ansiktet – och var fullt belåten med detta. Hon börjar på V… Alvin var fotbollsspelare, vilket i ärlighetens namn inte skiljde sig så ofantligt mycket från vad han hade på sig minuterna innan han stack – med den lilla skillnaden att han på festen bar benskydd.

Alvin och Vilma kom under helgen på att det fanns möjlighet att tjäna pengar om de hjälpte till med allehanda insatser i hemmet. Tolv minuters ryggmassage på sin kära mamma gav fyra dollar. Hänga tvätt belönades med två dollar. Ogräsplockningen däremot lyckades inte hålla uppmärksamheten på topp något vidare. De gav upp efter fem minuter. (Attans!)

Själv gjorde jag ett försök att slå mina 70 minuters löpning som jag lyckades med innan senaste förkylningen slog till. Blev dessvärre bara 50 minuters löpning och tio minuters snabb gång – kände att det var dags att ge upp springandet när jag började kalkylera hur ofta 38-åringar får hjärtattack till följd av överansträngning och värme.

Jonas, å sin sida, har under helgen komponerat en ny och mycket framgångsrik marinad till kycklingen. Idel framgångar med inslag av visst konditionsbakslag, med andra ord.

I morgon är det en stor dag för Vilmas del – första introduktionsdagen på skolan. Utprovning av skolklänning står på agendan och hon ser MYCKET fram emot detta.

2 kommentarer:

Lotta Sandin sa...

Är du förkyld nu? Jag trodde man blev förkyld av kyla och inte värme. Men är vi två fall som blivit tokförkyld efter joggingtur i värme och hetta i så måste sambandet anses bevisat: jogga inte när det är varmt.

Cilla sa...

Finns som sagt var inget rationellt längre - jag tror dock att det är små grönluddiga viruspartiklar som ger förkylning.

Joggingturer i hetta ger även köldkänsla - har du känt det? Gissar att man är så uttorkad att kroppen reagerar med att stänga alla porer och signalera att man fryser så man behåller den lilla vätska man har kvar.

Experiment på hög nivå!