lördag 14 november 2009

Ögontjänare och nudiststrand

Lördagen började som alla andra veckodagar – Vilma vaknade med tuppen. Efter att hon har fått sin välling och legat tyst framför barnprogrammen började hennes nästa procedur – hon blir en livs levande snooze. Med jämna mellanrum kom hon in till oss, som under natten fått sällskap av Alvin som i sin tur tog min plats vilket i sin tur ledde till att jag, likt en amöba, sov halva natten på platsen nedanför barnens fötter (dvs man sträcker ut sig där det finns utrymme).

Det Vilma vill när hon kommer in kan vara allt ifrån att tala om vilken katt hon är för dagen, berätta att hon har tråkigt och vill ha sällskap, undrar hur långt tjugo minuter egentligen är och så vidare. Med andra ord blir Jonas och min sömn minsta sagt lite ryckig från sexsnåret och fram till nio.

Efter frukosten gjorde Jonas och jag det stora rycket inför Den Stora Inspektionen som går av stapeln på tisdag då företaget som vi hyr av ska komma hit och inspektera huset. Därför åkte gräsklipparen fram, några väl valda fönster putsades och den japanska springbrunnen på framsidan städades ren från de illaluktande algerna som har frodats där ett alltför bra tag.

När lunchen var avklarad satte vi oss i bilen och åkte via Harbour Bridge till South Head. Sydneys inlopp flankeras av North Head (där vi bor i Manly) och South Head som ligger mitt emot. Från de makalöst fina och supermegaexklusiva villorna på South Head njuter man av utsikten mot North Head och in mot Sydney. Bakom de stora villorna låg ett litet gytter av charmiga hus, vilket fick tankarna att fara till Västkusten. Väldigt mysigt!

På vår promenix passerade vi Sydneys nudiststrand där ett antal sol- och badsugna människor hade brett ut sina handdukar. Av någon anledning fanns det en liten utsiktsplats över havet – och nakenstranden där folk stannade och… stirrade. Och så gjorde även vi. Sin vana trogen tog Jonas fram sin superstora kamera och tog några bilder, innan vi insåg att detta verkligen kunde uppfattas som stötande (med det objektivet ser det ut som man kan zooma in på hårstrånivå…)

Pizza till barnen och grillade lammkotletter till oss vuxna blev kvällens middag. Nu ligger tre fjärdedelar av familjen Borglin och tittar på filmen Monsters Inc. Den sista fjärdedelen ska ansluta nu.

3 kommentarer:

moments sa...

Blev lite besviken - tycker Jonas kunde ha zoomat lite mer.....

Lena Alffram sa...

Jag tycker det är kläderna som gör mannen!!

Cilla sa...

Vem vill ha bilder på håriga hängande magar och snoppar i sitt album? Fanns inget att zooma in...

Håller med Lena! :)