lördag 23 maj 2009

Sol, regn och ankångest

Det är något visst med Palm Beach, Sydneys crème de la crème-ort. Längs med en ringlande väg i tät urskog ligger de lyxiga husen, det ena värre än det andra, med utsikt över havet.

Kaffestoppet vid ett café vid havet satt som en smäck, solbrillorna på.

Ett rejält stenkast ifrån Palm Beach ligger nationalparken Ku-Ring-Gai Chase. Dit tog vi Pernilla och beundrade utsikten. Såklart ville vi att scouten skulle få känna på terrängen ordentligt, så vi valde ut en lämplig vandringsled som skulle ta oss till ännu en fin utsiktsplats.

Vi hade väl kommit halvvägs längs den blöta stigen med våra gympadojor när molnen plötsligt fick för sig att avyttra vätska. Det var därför fem hyfsat blöta figurer som kom tillbaka till bilen – utan att ha lyckats med vandringsbedriften.

Efter lunchen hade vi turen att beundra en liten ankmamma med sina åtta barn som var ute på promenad. Vi tittade förfärat på den stora vågen som sköljde över de fjuniga bollarna, men en efter en tog de sig upp på land igen, och vi kunde pusta ut. Coola ungar!

Just nu råder lugnet – Vilma målar och Alvin tränar matte (!) vid datorn. Pernilla läser en bok och Jonas är och handlar. Inom kort ska lördagsmiddagen påbörjas. Eventuella regnmoln ska trotsas och grillen ska igång. Basta!

Inga kommentarer: