fredag 1 maj 2009

Fjäril vingad syns på kinden

Lördag nästa vecka smäller det. Då ska årets största insamling till Alvins skola äga rum – Manly West School Carnival. Trots att Alvin går i en vanlig kommunal skola bedrivs det en konstant insamling av pengar. Ta med två dollar hit och skänk tio dollar dit. I utbyte brukar barnen få ha på sig vanliga kläder dessa skoldagar, så kallade mufti days.

En gång per år tar de alltså i så det knakar i sömmarna på alla plånböcker. Sedan terminen startade i januari har vi beordrats att skänka vinflaskor, choklad, sylt, godis och allt vad det nu kan vara. Alla gåvor ska nämligen resultera i priser som man kan vinna under själva karnevalsdagen. Och för att ha en chans att vinna tillbaka sina skänkta saker så måste man såklart köpa lotter.

Alla förväntas hjälpa till, så jag har dragit familjens strå till stacken och anmält mig som ansiktsmålare. Igår var det träning, något som Vilma har längtat efter sedan hon fick nys om det. Hon ville bli en fjäril.

Bäst som vi satt där och övade på allehanda figurer som barnen ska kunna beställa så undrade en av mammorna om vi också hade insamlingskarnevaler på våra skolor hemma i Sverige. Förklarade då att vi inte hade samma behov av pengainsamlingar, varpå hon absolut tyckte att jag skulle initiera en karneval när vi kommer hem.

Jo, jo. Har man inte ett pris på sitt huvud redan så lär man ju få.

2 kommentarer:

moments sa...

I'm impressed! Ny karriär? Kram från Eva-Lotta.

Cilla sa...

Man ska alltid kika runt hörnet efter nya utmaningar. Ansiktsmålare? Cirkusartist? Hiphop-dansare?

You name it!
Kram!