söndag 5 juli 2009

Morgonfotografering, valar och semesterplaner

Brrrr….! Var just ute med soporna och kunde då konstatera att temperaturen har fallit till ett gradantal som gör att man ser sin andedräkt när man blåser ut ordentligt. Hur kallt brukar det vara då?

Det var desto härligare under dagen då solen värmde skönt. Tillsammans med familjen Dahlström spelade vi en omgång minigolf för att därefter köpa med oss lunch och åka till en stor gräsmatta från vilken vi hade en vidunderlig utsikt över havet.

Jonas inledde för övrigt dagen storstilat med att kliva upp före soluppgången, ta med sig sin kamerautrustning (som är så imponerande att tre olika personer kom fram till honom och frågade ifall han var fotograf) och bege sig ner till Manly Beach. Lagom till att de första solstrålarna syntes vid horisonten kom de första surfarna och joggarna ut på stranden. Han har verkligen blivit supervass på att fota (alla kassa bilder på bloggen är garanterat tagna av mig!).

Just nu är det valtider här nere, valarna tar sig från de sydliga – och därmed kalla – breddgraderna för att simma till värmen norröver (blir fortfarande lite error i skallen det här med nord och syd). Några stod med kikare och sökte mot horisonten, och tro det eller ej men på lååååångt avstånd såg vi skummet och vattenpusten från en eller flera valar. Ett ordentligt stenkast från oss (North Head för alla er som varit på besök) så lär det finnas en bra utkikspost för att just se valarna. Vi måste helt klart ta oss dit i veckan!

Annars så laddar framförallt Alvin för sista skolveckan innan det blir dags för skollov. Vilma räkna ned hon också, trots att hon bara går på dagis två dagar i veckan.

Jonas letar efter bra flygpriser till Darwin, som ligger uppe i norra Australien. Staden får tummen ned från alla vi pratar med, men omgivningarna lär vara vackra – och pin fullt av krokodiler är det. Det är också det stället där det bor flest aboriginer. Dessvärre blir det nog inget av med resan till Ayers Rock eftersom det är hutlöst dyrt att flyga dit. För halva summan kan vi åka till Hawaii i två veckor. Hm… kanske en idé.

Nåväl och förty, det är bara planer än så länge. En skidresa till Snowy Mountains har vi dock bokat in i den klassiska vintermånaden augusti (error!). Jonas som bommade den svenska semestern förra året eftersom vi reste i maj börjar känna sig desperat efter lite ledighet. Själv förstår jag inte vad som är så himla jobbigt med att bo i Sydney…;-)

Inga kommentarer: