lördag 15 augusti 2009

Lördagspromenix

Hej och hå. Idag har vi njutit av sol, värme och hav så långt ögat nådde då vi tog oss till Sydneys sydöstra kust. Mest kända stranden på den här sidan är Bondi, en strand som känns något ”hippare” än Manly Beach.

Med två askar lördagsgodis lockade vi med barnen på en lång promenad mellan Bronte Beach och Coogee Beach som med lekparksstopp, lunch och kaffe/glass-stopp samt buss tillbaka till bilen tog fyra timmar.

Sceneriet var storslaget med klipporna och havet som sträckte sig bort mot horisonten. Surfarna var som vanligt nere i vattnet väntandes på den perfekta vågen. Vi såg även en man som crawlade till och med längre ut än där surfarna satt på sina brädor för att sedan ändra kursen så han simmade bort mot en landtunga som säkert låg en kilometer bort. Undrar om han har missat informationen om att det finns hajar i vattnet. Är man surfare kan man ju i alla fall hoppas på att hajen hugger efter brädan.

På kvällen blev det grillade lammkotletter och gott vin (barnen drack såklart annat, och Alvin åt såklart korv). Sista krafterna ska gå till aftonens drabbning i Blokus. Har nu TVÅ vinster i bagaget. Jonas har cirka 37.

Inga kommentarer: