torsdag 20 augusti 2009

Svek blev skidåkning

De flesta australiensare tittar lite tvivlande på oss när vi berättar att vi ska åka skidor. I Australien? Men, varför då?

Varför inte, svarar vi då. Om jag är på humör så drar jag sanningen om att det faktiskt var barnen som hade det som önskemål/förtäckt hot om framtida repressalier eftersom vårt utlovade familjeråd efter ett år inte blev av. Det var på familjerådet vi skulle bestämma huruvida vi skulle stanna ett år eller längre.

Man kan kanske säga att vi bestämde över huvudet på dem, men då vi såg deras besvikna blickar kröp vi till korset och bad om ursäkt och undrade vad de kunde tänka sig att göra i Australien för att gottgöra sveket. Svaret blev: åka till Luna Park (tivolit i Sydney) samt åka skidor.

Luna Parkbesöket är avklarat och nu håller vi som bäst på att packa ned våra skidkläder. Lite hade vi med oss, annat har vi lånat ihop.

Hur som haver så ska det bli otroligt roligt att uppleva de australiensiska pisterna. Kommer nog att kännas underligt att gå från dryga 20 grader och sol till vinter på sex timmars bilfärd samt en sista transport med en "ski tube" upp till hotellet.

(Bilden är tagen vid helgens poolpremiär. En ouppvärmd pool som denna kräver mod, dumdristighet och våtdräkt.)

Inga kommentarer: