lördag 26 september 2009

Hairy Harry huserar vidare

Nu har vi sett honom. Eller henne. Åtta långa, ludna ben och en liten stabbig kropp i en storlek som inte slår några rekord i sin art, men som garanterat skulle genera ett vrål i vilken svensk källare som helst. Pratar såklart om surviver-spindeln i Eco Diablon.

För någon vecka sedan hördes Alvins förskrämda röst från baksätet. Han hade precis sett en jättestor spindel klättra över rutan. Den var tillräckligt stor för att han INTE ville stiga ut på den sidan när det var dags att kliva ur. Jag trodde att han fånade sig lite eftersom jag ingen spindel såg.

I förrgår berättade Jonas om en Huntsman som stretade sig fram på bilrutan mot vilken han hade lutat armen – rutan var dock stängd. Och eftersom Jonas av någon underlig anledning har utvecklat en närmast pervers förkärlek för denna gigantiska spindelsort så hoppades han att spindeln skulle klara färden.

Idag då Jonas öppnade förardörren efter vårt lilla besök på IKEA så blev vi återigen varse om vår hårige fripassagerare. Han/hon satt där och tittade lite avmätt på oss. På min UTTRYCKLIGA begäran så viftade Jonas ner spindeln som elegant gjorde ett litet bungyjump och försvann. Snabbt stängde han dörren och startade motorn.

Följetongen fortsätter, nu med skillnaden att vi har ett ansikte (!) på den som försöker ta över ägandeskapet av Eco Diablon. Jonas tyckte att vi skulle lyfta fram Hairy Harry som en extra feature den dagen vi säljer bilen.

Jag är mer skeptisk till det.

2 kommentarer:

moments sa...

Herregud, jag får hjärtklappning bara av att läsa din text....

Cilla sa...

Snacka om att vi kommer hem alldeles avtrubbade till det svenska djurlivet.