lördag 20 december 2008

Jul- eller sommarlov

Sommarlov eller jullov – ja, det är den stora knäck(!)frågan. Igår var det Alvins sista dag som förstaklassare. Snabbt marscherat eftersom han inte ens hade hunnit avsluta förskolan innan vi lämnade Sverige.

Vilma vinkade adjö till sina fröknar. När hon kommer tillbaka igen i februari kommer hon att vara bland de äldre eftersom de flesta i hennes grupp börjar skolan. Här börjar man Kindergarten (motsvarande förskolan) redan som femåring. Eftersom hon är född före den 31 juli (Vilma är född den 17 juni) så skulle hon rent teoretiskt också få börja skolan – men det krävs bra livlig fantasi för att se Vilma som skolbarn redan om två månader.

Jag tycker absolut att det känns som sommarlov. Granen och de andra julsakerna smälter inte riktigt in i shortsvädret. Pepparkakshuset sackade ihop efter ett par dagar på grund av den fuktiga värmen. Men det gjorde ju inte direkt barnen någonting – de hade redan börjat tjyvknapra på godiset på baksidan.

För övrigt så är nästan alla klappar inköpta och barnen börjar bli införstådda med att de inte kommer att få träffa tomten i år eftersom han lämnar paketen mitt i natten här i Australien. Verkar vara mindre viktigt – det väsentliga är att det blir julklappar. Går inte att ta miste på vad som är julens höjdpunkt.

2 kommentarer:

Unknown sa...

GOD JUL TILL ER ALLA & TACK FÖR JULKORT! STOR KRAM FRÅN RAMFORSARNA!!

Cilla sa...

Detsamma, detsamma!
Stor kram!