onsdag 17 december 2008

Kyliekonsert i sommarsydney

Nu har vi upplevt en av Australiens största ikoner. Discodrottningarnas überqueen – Kylie Minogue. Fyra utsålda konserter i hemstaden Sydney i en av OS-arenorna (gissningsvis 20 000 får plats) ger en liten hint om hur stor hon är här. Vi fick biljetter till tisdagens föreställning.

Varken Jonas eller jag är några uttalade Kylie-fans – vi kom bara på två låtar som vi kunde innan konserten. Men vad gör det? En konsert är en konsert, och vi hade på känn att det skulle bli rätt mycket show över det hela.

Vi inledde med en middag på en thairestaurang inne i stan. Ett gott tecken för att det är bra mat är att restaurangen lockar till sig många thailändare – och vi var nästan de enda med blont hår. Nöjda beställde vi varsin förrätt och huvudrätt. Det man dock lätt glömmer är att även styrkan på maten är thai-style. Jag som brukar gilla stark mat åt högröd och svettig endast upp riset – det andra var bara att glömma. Jonas åt dock upp sin – svettpärlorna på näsan till trots.

En proppmätt och den andra småhungrig, men med bedövade smaklökar, tog sedan tåget till OS-området. Bara att se den var en upplevelse. Förutom den gigantiska huvudarenan fanns det ytterligare en handfull arenor – inte små de heller. Måste ha varit en mäktig upplevelse att vara på plats under OS.

Det gick snabbt att hitta våra platser (och en påse pommes frites till mig – mina smaklökar hade vaknat till liv). Vi var redo.

Döm om vår förvåning när vi kände igen den ena låten efter den andra. Många var såklart okända, men det spelade ingen roll – showen var spektakulär! Dansarna upphävde alla tyngdlagar, och scenen samt de påkostade kläderna var imponerande. Kylie kunde ju dessutom sjunga (!), konstaterade vi – och lät sig dessutom lätt och ledigt lyftas upp i spagat av några manliga dansare. Coolt!

Det märktes att hon var rörd över hemmapublikens stora stöd (eller spelade hon så skickligt?). De sista låtarna stod även Jonas och jag upp och dansade. Frågan kvarstår dock huruvida den sista låten var improviserad eller inte (jag som brukar gå på allt och alla tror inte det).

Det var två trötta, men mycket nöjda, konsertbesökare som satte sig i taxin hem.

En vanlig sketen tisdagkväll med andra ord.

Inga kommentarer: