torsdag 19 mars 2009

Karusellnätter

Våra nätter är ett skämt! Igen.

Inledningsvis så har både Jonas och jag svårt att komma till ro och somna. I Jonas skalle far det omkring en massa jobbtankar, och vad som får min hjärna att inte slappna av är allehanda idéer. Härom kvällen låg jag och funderade ut allt som jag vill fixa i ordning hemma på Tallrisstigen – var till slut tvungen att gå upp och skriva av mig allt i förhoppning om att John Blund skulle komma.

När vi väl somnat in kommer Vilma tassandes. Därefter tar det inte många timmar förrän även Alvin kommer. Korkat, korkat nog så lägger jag mig oftast närmast dörren varpå barnen såklart lägger sig hos mig. Ibland känner jag mig som en korv i ett korvbröd med barnen på varsin sida om mig (klaustrofobiska känningar gynnar inte direkt sömnen), medan jag andra gånger utför de mest våghalsiga balansnummer längst ut på sängkanten.

Förutom alla ben och armar som ligger överallt så har barnen dessutom en förmåga att slänga sina ben över mig alternativt använda min rygg eller mage som kudde. Behöver jag ens säga att det är lite komplicerat att komma ner i REM-sömnen?

I natt drömde Alvin en mardröm, så både han och jag låg vakna länge alltmedan jag försökte få honom att sluta tänka på det där monstret som jagade honom.

Och on top of all så har vår säng gått från att vara väldigt skön till att vara direkt obekväm. Som två ihopsatta hängmattor ungefär. Man kanske inte kan begära för mycket av två tjugo år gamla sängar. Kuddarna får inte heller de längre godkänt. Suck och stön.

Tackar min lyckliga stjärna för att jag inte behöver sitta i kundmöten idag och glänsa. Undrar just hur det går för Jonas.

4 kommentarer:

moments sa...

Vet precis vad du menar med karusellnätter!!!! Oscar har precis börjat sova hela nätterna i sin egen säng och vet du vad? Jag saknar honom!!!! Mystiskt det där. Nyfiken, vad är det du vill göra i huset på Tallrisstigen? Känns så skönt att läsa för då vet man är ni kommer tillbaka! Kram / Eva-Lotta.

Lisa sa...

Vågar man berätta att Malva sover hela nätterna i sin säng....från kl 20 till 6-hugget. När hon vaknar så kommer hon in till oss och väcker Magnus (!): Papa, Papa, ne ne..det betyder att det är dags att gå upp eller rättare sagt ner och titta på barntv. Ja, jag är medveten om att detta kan ändras snart för vi har nämligen spöken, monster och lejon i alla rum om du frågar Malva.

Cilla sa...

Om saknaden blir för stor så gå in och pussa på honom - men njut för bövelen av att sova ostörd!

Vill du ha hela listan? Ska inte tråka ut dig med den, men här kommer ett litet axplock:
* måla alla golv vita (inkl trapporna)
* tapetsera om vårt och barnens sovrum
* göra om lekrummet till Alvins rum inkl bygga ny toa på bottenvåningen (sa inte att alla grejer skulle vara realistiska....)
* fixa gardinstång till vardagsrummet
* tapetsera ena väggen i nedersta trappan (den man ser från dörren)

Typ.

Kram!

Cilla sa...

Coolt med spöken, monster och lejon i alla rum - har ni ringt DN och tipsat?

Om Malva är sugen på lite förstärkning så kan jag kanske smuggla med en liten krokodil och en funnelweb när vi åker hem.

Kram!!