fredag 6 mars 2009

Svalare nätter och annalkande Fijiresa

Nu är den på väg. Sakta, men säkert. Det började med några nästan omärkligt svalare nätter, sedan något klarare morgnar. Jag talar såklart om hösten. Fast då ska man ha klart för sig att höstdagarna här inte riktigt går att jämföra med dem i Sverige.

Dagtid ligger temperaturen ändå runt 25, även om det faktiskt idag känns betydligt svalare i skuggan. Fördelen är att nattsömnen blir bättre. Tidigare har det bara legat ett skrynkligt påslakan nere vid fötterna alltmedan man har snurrat runt som en elvisp i jakten på lite svala partier på lakanet och kudden. I natt hade vi alla filtar på oss – att bara ha påslakanen som täcke är för kallt.

Nu håller vi tummarna för att monsunregnen på Fiji ska dra bort. Vi som var så nöjda över det billiga priset på såväl flygbiljett som hotell. Förklaringen kom först senare; vi åker i slutet av regnsäsongen. Regn eller inte – vi snackar ändå en veckas semester på Fiji!

5 kommentarer:

Lina sa...

Semester??? Är det inte det du har hela tiden... ;-) Livet är bra orättvist!

Här är det gråmulet töväder och jag är sjuk... och har så varit i 3 veckor!! Undrar vad jag har gjort för ont för att förtjäna detta!?!

Hoppas att allt är bra!

KRAAAM

moments sa...

Fiji???? Räcker det inte med att sukta med Australien? Jag ska inte säga något till våra barn. Oscar pratar om Bora Bora och likanande resmål.... Och när vi pratar om att åka till Frankrike i sommar säger han: "Neeej, vi var ju just där (förra sommaren)! Snacka om bortskämda snorungar! Tur att de än så länge är alldeles ovetandes om hur illa det låter....

Ha det så underbart! Kram //Eva-Lotta

Cilla sa...

Bli frisk, Lina! Himla onödigt att gå omkring och vara sjuk. Du är ju dessutom husägare - de har väl aldrig tid att vara sjuka?

Semester i semestern, kallas den här lilla resan. Tjoho!

Kram!!

Cilla sa...

Bora Bora - så ska det låta! Heja Oscar!!! (Och heja på kära föräldrar som måste jobba ihop förmögenheten för att ta er dit!)

Kram!!

Lina sa...

nJag börjar tro att denna sjuka är en kupp från kroppens sida att få va hemma i huset... ;-)

Kram kram