onsdag 28 april 2010

"Hösten" är här

Till skillnad från Dubai så finns här inga kameler i sikte. Däremot en höst.

Och precis som hemma i Sverige i september, så bjuds Sydneyborna på ömsom sol och ömsom lite svalare väder ackompanjerat av färggranna lövverk. Det som skiljer de båda länderna åt är att det mycket väl kan stå ett blommande träd eller buske vid sidan om trädet med höstskrud. Och det regnar inte så fasligt mycket, inte heller är det vidare grått. Alls.

Faktum var att när vi i helgen befann oss två nätter tillsammans med några vänner i deras sommarhus som ligger tre-fyra timmar söder om Sydney, så kunde vi bada i havet och njuta av gassande solsken. Ena natten däremot var kall. Kanske 17 grader.

Ja, jag vet. Erkänner på studs; vi HAR blivit lite softare här i södern. Men åtminstone jag lovar att inte höja på ögonbrynen och nästan lite förvånat utbrista ”Jag fattar inte hur man kan leva i ett så kallt klimat!” när vi kommer hem. Det är annars något som resenärer som har tillbringat en vecka på en solig strand kan säga när de väl är tillbaka på svensk mark. Den lilla detaljen att de brukar leva de resterande 51 veckorna i just detta klimat verkar ha gått dem om intet.

En gång viking - alltid viking, som jag brukar säga.

Inga kommentarer: