måndag 19 april 2010

Uniforms-velande

Efter drygt två veckors skollov är det återigen dags att sätta sig i skolbänken. Denna termin är det vinteruniformen som gäller – såvida det inte är för varmt i morgon, ljöd skolans instruktioner.

Jaha. För varmt? Har man bott majoriteten av sina levnadsdagar i Svedala så upplever man att det mer eller mindre alltid är varmt här – förutom några få månader då det är kallt INOMHUS, men skönt utomhus i solen.

För varmt eller inte, vi föräldrar har dessutom har fått stränga order om att barnen måste bära vinteruniform Dagen D då skolfotografierna ska tas, något som sker första veckan efter lovet.

Den stora stötestenen har därför idag varit; är det FÖR varmt nu (ca 22-25 grader i solen) och vilken dag var det nu igen som det var fotografering? Sms:en har studsat mellan husen och alternativen var många:
1. Ja, det är FÖR varmt så barnen kan ha på sig sin sommaruniform (klart mindre svettigt).
2. Nej, det brukar alltid vara så här varmt och barnen har alltid på sig vinteruniformen när termin två börjar (klart svettigt).
3. Skolfotograferingen är i morgon, tisdag.
4. Skolfotograferingen är på onsdag.
5. Skolfotograferingen är nog på torsdag.

Under middagen satt vi och pratade om fotograferingen. Vilma såg plötsligt alldeles olycklig ut.
- Men, vi har ju inte kameror så det räcker!
- ???
- Vi har ju bara EN kamera som vi barn får ha.

Hon lugnade sig märkbart när Alvin och jag förklarade hur skolfotograferingsupplägget (wow, vilket långt ord!) såg ut.

FYI, så kör familjen Borglin på en mix av ovanstående alternativ: Vilma får ha vinteruniformen på sig eftersom den ser helt annorlunda ut än sommaruniformen. Alvin klarar sig eftersom han ska ha gympa i morgon och då gäller sportuniformen.

Och då har jag ännu inte börjat tänka på innehållet i lunchlådan…

Inga kommentarer: