torsdag 13 maj 2010

Golfpengar till skolan

Fundraising är som bekant något som de är specialister på i det här landet. Ibland hörs ett visst knorrande bland föräldrarna på skolgården om att det ska skänkas än hit och än hit. Även på arbetsplatserna hör det till vanligheterna att man förväntas köpa en viss slags kaka, pryda skjortan med en rosett eller odla mustasch och samtidigt skänka pengar i en bössa.

Men, trots allt så görs det (för det mesta) med finess. Idag skänkte familjen Borglin 35 dollar genom att en av oss ställde upp i en golftävling som arrangerades med syfte att dra in pengar till skolan.

Tillsammans med ett sextiotal mammor och EN pappa spelade nämligen undertecknad på Manlys fiiiina golfbana (inte den som jag emellanåt brukar harva omkring på). Eftermiddagens tävling, som andades en något mer seriös approach än förmiddagens "Hit & Giggle", lockade å andra sidan BARA papporna. De lokala handlarna hade skänkt diverse prylar och gottigheter, och det bjöds på skumpa, cupcakes, ryggmassage och en smarrig bbq med bland annat marinerad bläckfisk. Mer skumpa kunde man köpa ute på banan där en liten golfbil åkte omkring mellan hålen och hällde upp i glasen. Fnissandet och tjoandet ökade därför märkbart bland deltagarna efter ett par hål.

Frågan som kvarstår efter en mycket lyckad dag var hur svingen från golflektionen så snabbt kunde gå i träda. Vi snackar six feet under. Suck.

Inga kommentarer: