måndag 24 maj 2010

Snor, tvätt och städ

Statusen för familjen Borglin ser ut enligt följande denna måndag:

Två förkylda barn är hemma från skolan. Egentligen en och en halv, men eftersom man måste välja sina fighter så iddes jag inte släpa iväg dottern vars hosta och snörvlande intensifierades avsevärt då hon fick reda på att brorsan skulle vara hemma.

Vädergudarna bidar sin tid i väntan på nästa skyfall. Inget regn än så länge, men molnen skymmer effektivt den annars så blåa himlen. För att förhindra akut mögelallergi kör jag med värmelamporna på i båda badrummen, plus att jag har tagit fram el-elementen som står och konsumerar kilowattimmar så det står härliga till – försöker förtränga att elen kommer från de väldiga kolkraftsgruvorna.

Den enorma tvätthögen tar dessvärre ingen som helst hänsyn till att luftfuktigheten inomhus och utomhus nästan är på samma nivå, och för att få plaggen att torka inom de närmaste dagarna så har såväl badrum som kök transformerats till en italiensk bakgård.

Jonas klev i morse av flyget i London för att därefter sätta sig på tåget till Paris där han ska introduceras för sina nya arbetsuppgifter.

Min uppgift för dagen har varit att rensa bland barnens prylar, något som lämpligast görs medan barnen är sysselsatta med att titta på film. De ratade tingen smusslas sedan snabbt ut till soptunnorna. Har även skrubbat lister och väggar för att få bort märkena från barnens inomhusaktiviteter. Lärdom: bollsporter och rollerblades är UTOMHUS-aktiviteter och häftmassa är att föredra framför tejp när man sätter upp teckningar på dörren!

2 kommentarer:

Lena Alffram sa...

Snart är ni hemma i det torra Sverige, där regn är sällan förekommande, särskilt på sommaren o särskilt på Non.Mygg - o knott fri sommar beställd!

Cilla sa...

Det tackar vi särskilt för!