söndag 9 maj 2010

Klädmix och presenter

Nu är vi i den roliga klädfasen igen, den som inträffar då almanackan visar att det faktiskt är höst även om termometern dagtid visar på klara sommartemperaturer. Det är då man köar i mataffären mellan en person i ett par slitna flipflops och en annan som bär knähöga vinterstövlar. Trots det något försvagade skinnet så sällar sig familjen Borglin till flipflopsarna. Såklart.

Idag har det annars firats Mors Dag här i Australien. Förutom de traditionsenliga teckningarna, vilka inte kräver ett vidare tränat öga för att se att de har komponerats i ljusets hastighet samma morgon, så fick jag även presenter som barnen antingen har köpt eller gjort på skolan. För självfallet ordnas försäljning av allhanda prylar inför en dag som denna på skoltid.

Alvin kunde inte riktig vänta till Dagen D så han gav mig presenten samma dag som han hade köpt den; en liten förpackning med ”tvålblad” och ett läppglans. Istället för att köpa en slushie i kantinen, till vilken han egentligen hade fått pengar, så köpte han en present till sin mamma – hur omtänksamt var inte det?

Vilma köpte såklart slushien.

(Nu måste jag vara ärlig även om det hade varit roligare att sluta med meningen ovan; jag fick även ett par egenhändigt tillverkade bivaxljus av Vilma som hon hade gjort i skolan. Rätt ska vara rätt.)

Inga kommentarer: