fredag 16 maj 2008

De första dagarna

Vi är faktiskt här nu. På riktigt!

Bor i ett lägenhetshotell i Manly vid stranden - det är bara en gata mellan oss och det stora vida havet. Går man upp i arla morgonstund på ett litet toabesök kan man se de första entusisterna i sina våtrdräkter med brädan under armen - de gillar verkligen sina vågor, dessa aussies!

Och vad gör man då inte för att smälta in på bästa möjliga vis? Jo, man införskaffar såklart våtdräkter till hela familjen. Alvin och Vilma ser sockersöta ut i sina. Undertecknad är inte helt bekväm med att gå omkring i vadderad gummidräkt (känner mig som italienarna i Alperna som har de finaste skidkläderna på sig, men som är usla på att åka skidor). Jonas har ännu inte testat sin utanför provhytten (även om han var lite frestad att dra på den till jobbet idag - det är ju ändå casual Fridays här).

Australiensarna tycker att vattnet är kallt till tusen - de har uppenbarligen aldrig tagit ett dopp i Vättern. Här domnar i alla fall inte fötterna av kylan. Vädermässigt är det som en halvrackig svensk sommar; varmt och skönt när solen är framme (shorts och t-shirt) och man adderar en tröja när solen går i moln. Läste någonstans att vintern i Sydney sällan blir kallare än 10 grader.

Jonas kusin Johan som bor här med sin familj är en förstklassig ciceron. Hans barn Theo och Anna är Alvin och Vilmas första kontakt med det engelska språket. Efter första dagen frågade jag Alvin om han tyckte att det gick bra att leka med Theo som trots allt pratade engelska. Då svarade han:
- Va, gör han? Jag trodde han pratade svenska.

I morgon ska vi på våra första garage sales; en höjdpunkt för alla som gillar hederliga loppisar!

Om det är någon som vill berätta hemlisar som ingen annan bör läsa, så nås jag även på min gamla e-adress; cecilia@jamenvisst.se.

2 kommentarer:

Lotta Lorentz sa...

Cilla!
Tänk att det var du som skulle bli först ut med att bli en bloggare!
Superkul. Nu väntar jag bara på att du lägger upp lite sköna bilder när ni spatserar med era gummidräkter.... / kramar Lottalo

Simplicity sa...

Grattis till din nya blogg! Det här blir ju hur bra som helst med dig som bloggare som skriver som värsta författaren - från andra sidan jordklotet.Vi ser fram emot mycket inspiration och höga mungipor. Nästa vecka börjar en ny serie på SVT "Tre generationer surfare" lägligt eller hur? Simma lugnt och fritt fram för familjefoton i gummidräkt! Kram Käthryn