onsdag 28 maj 2008

Stjärttrumvirvlar i böljan den blå

Vad är det med barn och deras små rumpor? Som vanligt var vi nere vid stranden idag, och som vanligt inledde vi med att mata måsarna (Alvin är en fantastisk adept vad gäller att hitta måsar med skadade fötter eller ben som får lite extra brödsmulor). Och som vanligt slutar vårt strandbesök med att tårna doppas i vattnet – and here we go again.

Våra små barn har en av dem uppskattad lek som innebär att man vänder rumporna mot varandra (helst nakna) och slår med händerna mot sin egen bak, som om den vore en liten trumma. Det slår aldrig fel att en sådan gest alltid besvaras på liknande sätt av det andra barnet.

Nu var det vågornas tur att föräras ett par ”stjärttrumvirvlar”. Men hur går det när man ställer sig framåtböjd och trummar på baken samtidigt som vågen kommer – jo, man följer gravitationslagen och faller. Rätt ned i vattnet. Och då är det ju lika bra att köra hela tvättprogrammet.

Så, även idag blev det ett oplanerat dopp i det blå. Inte konstigt att barnens rinnande näsor inte slutar.

(För övrigt måste nog kommunalgubbarna i Manly fylla på med mer sand på stranden. Hälften ligger nämligen i vårt badkar.)

Inga kommentarer: