onsdag 16 juli 2008

Avmaskade möbler

Nu har vi fått det skriftligt; på måndag kommer våra saker!

En sak ska man ha klart för sig – man flyttar inte ostraffat möbler över halva jordklotet. Tydligen hade vi någon pryl som de ansåg vara alltför farlig för den australiensiska (heter det australiska?) faunan, så den har de bränt. Vi har ännu inte fått klart för oss vad det var för något.

Vårt underbara Gränna-skåp (ja, alltså den gamla skänken som har stått i Måns saltkammare i Gränna i hundra år) och skolbänken (ett loppisfynd från Skåne samma sommar som jag var höggravid med Alvin – och som jag var med och kånkade uppför trapporna på St Eriksgatan i hopp om att förlossningen skulle sätta igång) måste stanna kvar i tullen ytterligare några dagar. Tulltjänstemännen tänker nämligen inte släppa in hundra år gamla möbler med maskhål utan vidare – de tänker bespruta möblerna så att varje misstänkt mask går hädan av ångorna.

Jag vet att deras försiktighetsåtgärder beror på rädslan för att rubba det unika växt- och djurlivet, men jag håller ändå med min kusin Viktoria i hennes kloka kommentar: borde det inte vara på UT-resan som alla väskor och saker ska sprayas med dödande gift med tanke på vilka sötnosar till djur som huserar på den här kontinenten?

Och jag borde verkligen veta – för jag har faktiskt blivit stungen av en skorpion som låg i min säng. I Hjorthagen i Stockholm. Fast det är en helt annan story.

2 kommentarer:

Lina sa...

Hej du!

Har ni vunnit myrkriget än??
Jag sitter på altanen på landet, kollar din blogg, havet och vindkraftverken som snurrar på andra sidan viken. Vem sa att Strandvägen va kul????

Kraaam

Cilla sa...

Jag tror vi leder just nu! Om än att de små rackarna har hittat in till barnens rum.

Men inte ger vi upp för det, inte!

Hur går det med myggkriget?
Njut av semestern!

Kramis!