måndag 17 november 2008

Guldkorn på Guldkusten

Ja, ja, ja. Vet med mig att det har rått bloggstiltje några dagar, men det av en bra anledning: långhelg på the Gold Coast.

I torsdags morse parkerade vi återigen Eco Diablon på flygplatsens långtidsparkering för att därefter gå ombord på TVÅ olika flygplan. Nej, det låg ingen försiktighetsåtgärd bakom uppdelningen (ni vet, kronprinsessan och kungen lär åka i två olika kärror ifall något skulle inträffa), utan Jonas biljett var en f.d. jobbiljett som gjordes om till en privat sådan då mötet ställdes in.

Så, en vuxen kunde njuta av en dryg timmes ensamtid (”jag satt och jobbade!”) och den andra servade två barn med pennor, tuggummi och legogubbar.

The Gold Coast som ligger strax utanför Brisbane är australiensarnas svar på Magaluf och Playa del Ingles. Souveniraffärer blandades med tatueringsställen, barer och restauranger med fettstinna rätter till hutlösa priser.

Men, här finns också något annat – nämligen en hel radda med temaparker. Efter lite research kom vi fram till att Movie World (Warner Bros.) och Wet ’n Wild (Skara sommarlands vattenavdelning gånger fem) skulle vara de bästa.

På Movie World fick vi följa med Shrek på ett 4D-äventyr som hette duga, och undertecknad gjorde av med ett liv då hon övertalades att följa med på Batman-raketen (motsvarande Uppskjutet) – en attraktion som Jonas och Alvin hade åkt 4-5 gånger.

Det var inte mindre adrenalinladdat på Wet ’n Wild. Tack och lov räddades vi från de värsta halsbrytande attraktionerna tack vare att Alvin är under 130 cm. Annars skulle han glatt ha testat dem alla.

Men det tar på krafterna med alla upplevelser och hjärtattacker (kusin Malin – du hade aldrig överlevt!). Vi krashade före tioslaget samtliga kvällar.

Jonas och min gemensamma summering är: tummen upp för parkerna och den enorma stranden där vågorna gick höga (inte för inte som staden hette Surfer’s Paradise), ner för matutbudet.

Inga kommentarer: