lördag 29 november 2008

Husvisning

Nu äntligen har jag fått tummen ur. Har förstått att det inte räcker med söta bilder på barnen och en och annan bild på Jonas och mig som visar att även vi är vid liv. Det verkar finnas ett visst sug att kolla på vårt lilla hus – så vassego!

För att sätta er in i det hela, så bor vi på en återvändsgata som avslutas med en stentrappa som går ner till en liten, liten park där det finns två gungor. Detta är vägen vi går till Alvins skola. Trots att det är en återvändsgata (precis som på Tallrisstigen) så hittar man inga barn som är ute och leker på gatan. Här leker man på sina respektive baksidor eller så åker man till en park, alternativt till stranden. Och med tanke på vilka hastigheter bilarna kan köra även på vår lilla gatstump, så har vi anammat även detta.

Åt andra hållet ligger en stor väg (Sydney road). Tar man till vänster så passerar man efter två kvarter vårt lilla ”shoppingcentrum” (två inredningsbutiker, second handaffär för diverse festblåsor, slaktare, deli, bageri, kemtvätt, frisör, apotek, livsmedelsaffär modell mini). Därefter sluttar gatan ned och man ser Manly. Tio minuter senare är man antingen vid hamnen där Jonas tar färjan in till Sydney, eller så går man till stranden.

Huset är ett enplanshus. På framsidan finns det en liten uteplats där en sliten korgsoffa står (Jonas vill slänga den varje dag) bredvid det lilla japanska vattenfallet som tänds upp och porlar igång framåt kvällningen. Underbart att somna till!

Huset har en klart dominerande hall. Det är väldigt högt i tak (om snorlobbebollen åker upp i taket kan Jonas – ståendes på en stol – med nöd och näppe peta ner den med långfingret. Jonas är 1.92 och vi har normalhöga IKEA-stolar). I alla rum, utan det öppna vardagsrummet/köket, ligger det gamla mörka träplankor. Superfina. I vardagsrummet/köket har de lagt in ett nytt golv som påminner om det gamla.

Ena vardagsrumsväggen består av en stor ”vikvägg” av fönster. Bara att öppna upp när det blir för varmt. Men blir det kanonvarmt är det bäst att hålla alla dörrar och fönster stängda för att bevara lite svalka inomhus. Inget man behöver oroa sig för hemma direkt.

På baksidan har vi två terrasser i två olika höjder. Den närmast vikväggen är vår ”lounge” – här står en, på eBay inköpt, divan med tjock madrass. På den andra terrassen står utebordet med sex regissörsstolar som i detta nu är på omklädning. Även detta ett eBaykap.

Så, kan ni med hjälp av lite fantasi föreställa er hur vi bor? För att göra det enklare så kommer lite bilder i nästa inlägg.

Ska plocka med mig kameran nästa gång jag går upp till vår lilla ”shoppinggata”, så kanske ni även kan få en känsla för hur det ser ut där.

Inga kommentarer: