söndag 25 oktober 2009

Bara fötter och simhud mellan tårna

Nu är vi återigen inne i perioden då det är fullt normalt att gå barfota. Att sprätta omkring med tårna på den egna gräsmattan är en sak, men aussisarna skäms inte för att vifta med tårna även utanför hemmets hägn. Man ser de bara fötterna som lufsar iväg till pizzerian, hämtar barnen på skolan eller åker till köpcentret för att handla mat. Fullt naturligt.

En annan sak som inte känns så naturligt är den ocean av tid det tar för ett barn att följa den enkla uppmaningen: ”Kom nu så åker vi!”. Jag hinner sortera strumporna i färgordning OCH rensa hängrännorna innan de har lyckats ta sig till dörren. Och då får jag ändå vänta. Mitt trick har därför blivit att med uppfordrande stämma be dem att sätta på sig skorna tio minuter före planerad avfärd. De långa minuterna det tar för åtminstone Vilma att sätta på sig säkerhetsbältet (superviktigt att nallen är fastspänd, lamporna har testats så de funkar även denna bilfärd och musiken är på innan det är dags för hennes tur) brukar jag använda till att koncentrera mig på djupandning.

Helgen har ägnats åt plaskande i poolen, fotbollsmatcher på gräsmattan, storstädning, rullskridskor i Manly och ännu mer poolplask. Idag på förmiddagen öppnade sig dock himlens portar och sänkte temperaturen drastiskt. Dock inget som hindrar barnen från att nu – kvart i sju på kvällen – bada i poolen.

Måste avsluta med att skryta. I fredags när förskoleklasserna, samt årskurserna ett och två hade samling så delades det ut lite utmärkelser. Två från varje klass fick gå fram inför den stora publiken och ta emot sina utmärkelser. VÅR SON var en av dem.

"Merit Certificate awarded Alvin Borglin for excellent improvement in reading and comprehension"

Say no more.

2 kommentarer:

haboborna sa...

Det finns två i Habo som också är stolta över en blivande rullskridskoprinsessa i rosa och en diplomerad skolgosse.
Mormor och morfar

Cilla sa...

De hälsar, bockar och niger.
(eh....)