torsdag 22 oktober 2009

Stekhett sprinterlopp och rosa grillor

Vet att det är som att svära i kyrkan, men jag sitter och njuter av det disiga vädret. Hade gårdagens väder utspelat sig i Sverige (om nu väder kan "utspela sig") så hade löpsedlarna tävlat om att överträffa varandra i chock-rubriker; värmechock, solchock och klimatchock är nog några troliga varianter.

Det var nämligen varmt, jättevarmt! Drygt 30 grader i skuggan och ingen tillstymmelse till bris under dagen. Även här uppmärksammades vädret i media eftersom det var hela 10 grader varmare än genomsnittstemperaturen i oktober.

Just denna dag genomförde Alvins skola årets sportkarneval, vilket innebar att barnen tävlade i klassiska grenar som säckhoppning och balansera-ägg-på-sked för att nämna några. Alla flämtade i värmen, men barnen kämpade tappert. Som final har de alltid en sprintertävling, men istället för att låta barnen springa tre varv runt den stora gräsplanen så fick de tävla från ena kortändan till den andra – allt annat hade varit barnmisshandel.

Alvin och Jack värmde upp (!) innan det var dags för deras lopp genom att sträcka på armarna och kröka ryggarna. Det var en oerhört laddad Alvin som rusade för allt vad tygen höll och hamnade på en tredjeplats av dussinet barn. Han var mycket nöjd med sin placering och refererade därför till tävlingen ett oräkneligt antal gånger både under gårdagen och i morse.

En annan sak som gjorde Alvin stolt var det faktum att jag denna termin ska vara ”läsmamma” i klassen, och detta inleddes igår. Alvin har verkligen sett fram emot detta och ville absolut vara i min grupp. Just denna gång funkade det inte eftersom en annan mamma var ”tjingad” då hennes dotter gick i samma grupp, men nästa gång är det min tur.

Gissar att det inte är många år kvar tills det är helt otänkbart att ha morsan i hasorna när kompisarna är i närheten. Men är man åtta år, så sitter man mer än gärna i sin mammas knä på skolgården och äter lunch. På eget initiativ!

En annan av gårdagens höjdare var det stora paketet som anlände innehållandes ett par rosalila rullskridskor till Vilma (eBay-köp – vad annars?). Hon var lika stolt över dem som Alvin var för sin tredjeplacering.

Personligen sippar jag kopiösa mängder honungste för att lindra förkylningen. Om det är osedvanligt många stavfel och syftningsfel i denna text så beror det på den bomullsliknande tillvaron som jag just nu befinner mig i. Attjooo!!!



Inga kommentarer: