söndag 4 oktober 2009

Regnig show off och ålderskoll

Allt var som upplagt för succé. Torsdagsvädret var fullständigt bländande då Sydneytemperaturen låg och gottade sig kring trettiostrecket. Men trots att jag inte ens andades om vädret på bloggen så föll temperaturen (väderskryt på bloggen brukar obönhörligen leda till sämre väder – lika säkert som att det börjar regna i Habo när mamma har putsat fönster).

När väl familjen Ehrström anlände på fredagskvällen hade det börjat regna. Och man kan väl sammanfatta helgens väder som så att deras bilder på operahuset, botaniska trädgården och Harbour Bridge togs med en grå regnridå som både bak- och förgrund.

Kvällsutflykten till North Head, som alltid ger hundraprocentig utdelning i form av vilda bandicoots, floppade eftersom djuren troligtvis satt i buskarna och kurade. Likaså valde pingvinerna nere vid Manly att inte dyka upp. Men Marcus, Pye och barnen deppade inte ihop för det. Vi hade det urtrevligt ändå!

För övrigt så fann de Borglinska barnen och de Ehrströmska dito varandra på studs. Krävdes bara lite klarläggande över åldern, ungefär som jag inbillar mig att hundar mäter inbördes rang, så var det klart. Alvin hade nämligen inför besöket frågat ett par gånger hur gamla Valter och Holger var (minstingen Karin, 2 månander, var liksom utom tävlan). Han var mycket belåten över att vara äldst. Men fullt säker kände han sig ändå inte, för efter att ha sagt ”hej” till storebrorsan Valter var han tvungen att dubbelkolla fakta.
- Hur gammal är du? undrade Alvin på väg in till barnkammaren.
- Sju, svarade Valter.
Alvin nickade nöjt.
- Jag är åtta.
Valter nickade bekräftande. Båda var på det klara med läget.

Sedan var det full lek ända tills den röda Holdenkärran satte av mot Guldkusten i förmiddags. Medan familjen Ehrströms påbörjade sin 110 mil långa resa (!) så gick familjen Borglin och såg filmen Up på bio. Jag gissar att vår eftermiddag var något mer angenäm än deras…

(Alla som är uppmärksamma inser att bilden INTE är tagen denna helg)

2 kommentarer:

Martin sa...

Helt magiskt! Borglins och Ehrströms under samma hur! Hur ska det gå? Ska Valter och Alvin kunna samsas i poolen - kommer Holger att stå ut med Vilmas skrattande retningar? Vi här hemma väntar med spänning i soffan mot nästa avsnitt i bloggen...

stor kram / Martin

Cilla sa...

Haha!!!
Idel solskenshistorier finns från denna helg (det dassiga vädret till trots) - ett och annat gosedjur användes visst som ammunition, men för övrigt var det idel kärlek.

Den stora frågan är: överlevde Ehrströms färden upp till Guldkusten? Gissar att uppföljningen av detta återfinns på Facebook.

Stor kram!