onsdag 7 oktober 2009

Drottning vs knegare

Ordning och reda, rättning i leden. Uppstyrning av direkt faktafel: inga stater firade drottningens födelsedag i måndags – istället var det arbetarnas dag, Labour Day. Lite av det motsatta kan man väl säga, men likaväl en ledig dag. Kanske än mer ”vår” dag med tanke på gruvarbetet.

Något som stämmer till punkt och pricka är att barnen och jag även idag har en ledig dag tillsammans. Gårdagen tillbringade vi fem (!) timmar på ett inomhuslekställe tillsammans med Tomoko och barnen. Alvin var imponerad/förfärad/högst frågande till att Tomoko och jag hade suttit och PRATAT så länge. Att han tillsammans med de andra hade farit omkring som torra skinn var inte lika uppseendeväckande.

Natten bjöd på ett tropiskt regnväder modell imponerande. Lät som om taket skulle braka ihop av allt regn. Och som sig bör så skiner solen nu på morgonen. Jag ska INTE nämna någon temperatur…

(Kakaduorna hade årsmöte i parken i måndags)

2 kommentarer:

moments sa...

Och här hemma var det typ tropisk storm i natt - fast lite kallare i luften då.
Våra barn brukar också förundras över HUR man kan tycka det är kul att bara sitta och prata.... Ibland kan jag också fundera över hur hjärnan förändras med åren. Varför tycker vi inte att det är kul att leka, leka, leka som förr??

Cilla sa...

Jag tyckte det var ofattbart att de vuxna satt vid matbordet en hel lång kväll och bara åt och pratade.

Minns också att jag tyckte att det var lika ofattbart att man (nu var jag i 18-årsåldern) inte var ute och dansade till fyra på natten. Det fanns ett ställe i Jönköping som stängde klockan fem och det kändes nästan obligatoriskt att stanna tills de tände lamporna.

Idag skulle jag dö av att dansa till klockan fem. Och jag ääääälskar långa middagar.

Min lilla "aversion" mot att ta i hand och hälsa (som man tvingades som liten och som jag avskydde) lider jag ibland fortfarande av.