onsdag 27 januari 2010

Australia Day och skotjafs

Igår firade Australien dagen då kapten Cook landsteg Botany Bay söder om Sydney. Det är tradition att äta frukost på stranden, denna Australia Day, för att därefter titta på diverse jippon eller bara fortsätta strandhänget.

Vi inledde firandet av nationaldagen med att försova oss. Prick klockan åtta – som var tiden då vi skulle möta upp Tomoko och barnen på stranden – vaknade Jonas med ett ryck. Barnen hade lydigt anammat sommarvanan att gå upp och titta på tv eller leka, medan vi sussade vidare. Men, trolleritrollera, en kvart senare satt vi alla i bilen på väg mot den myllrande stranden.

Minus jordens längsta kö till frukoststället och Alvins vägran att ens smaka på smörgåsen (!) så hade vi det trevligt i den gassande solen. Barnen började lite klassiskt med att doppa fötterna i vattnet (med kläderna på) för att inom loppet av fem minuter ägna sig åt klädsim.

Via en smarrig glasskiosk vände vi åter hemåt för att möta upp Camilla med barn. Resten av dagen spenderades i och vid poolen och som sig bör hamnade diverse läckerheter på grillen framåt kvällningen.

Idag njuter barnen av sommarlovets sista dag. I morgon ska skolkläderna på och lunchlåddan packas. Sätter en peng på att det kommer att ligga ett par pannkakor i Alvins väska... Vilmas skolinsats kommer att bestå av en intervju med den blivande läraren – en tradition som de har på barnens skola. Själva skolstarten (med lunchlådda och allt) går av stapeln på måndag.

Till dess hoppas jag att hennes svindyra skor sitter som de ska. Just nu har de 10 fel av 10 möjliga. Halvirri att detta inte kom fram i affären… Just nu varvar jag hot med mutor för att hon ska sätta på sig dem utan att mungiporna åker ner i backen. Morr!

2 kommentarer:

moments sa...

Sommarlov.... Kommer ni hem till vårt nästa sommarlov. Känns som jag frågat några gånger utan få svar, vilket är lite oroande.
VARJE morgon har vi gnäll om trosor, tröjor, strumpor och allt möjligt annat som inte sitter perfekt. Vad göra? Det går väl över nån dag misstänker jag. Kram.

Cilla sa...

Säger bara SKOLUNIFORM! Varför har vi inte det i Sverige???!!! Tar bort allt tjafs på morgonen (såvida man inte har ett par nya skor som klämmer/kippar och är allmänt obekväma...).

Kram!