måndag 11 januari 2010

Het bris och svala druvor

Är det något man blir i 37-gradig värme så är det törstig. Och när man, som vi gjorde i helgen, kuskar runt bland olika vingårdar i Hunter Valley så är det gudomligt gott att låta en mun kylt vitt vin rinna ner i strupen. Inmundigandet görs självklart med måtta, speciellt för Jonas del som rattade Eco Diablon på de små vägarna som om det vore hans egen bakgård (han har ett oslagbart lokalsinne som får mitt obefintliga dito att framstå som just obefintligt). Hästridning för Vilmas del och kaffe- och glasstopp för allas del satte ytterligare guldkant på tillvaron.

Vi hade nog alla gått en säker kokningsdöd till mötes om vi inte hade avslutat vinprovandet i det allmänna poolområdet som var ortens klorstinna vattenhål. Det riktigt fräste om våra kroppar då vi kastade oss i vattnet. My God, vad skönt det var!

Vinresan bestämdes på torsdagskvällen då även huset bokades över nätet. Tonys hus (vi träffade backslick-Tony vid huset och förundrades över ordvalet”peculiar” när även han insåg att vattenkranen i köket hade kajkat ut – alla andra aussisar skulle sagt ”straaaange”) var ett gammalt trähus med glipor i golven som var så stora att man såg marken i ett av sovrummen. För övrigt hade det bra charmfaktor. Men, och jag säger men – det var som en bastu!

För att det skulle bli någon timmes sömn så la vi upp en avkylningsstrategi andra kvällen som gick ut på att man tog sig en kall dusch och därefter gick direkt till sängen utan att torka sig. Både Lotta och jag var uppe mitt i natten och gjorde om proceduren – så hett var det!

Söndagens besök i staden Nelson Bay som ligger i bukten Port Stephens (få ihop den logiken om ni kan!) var uppskattat av alla. Vi lyckades pricka in en marknad som bitvis var ett litet Mecka för alla loppisfantaster – resultatet blev en gammal rostig och sliten cigarrask från Tasmanien som nu pryder vardagsrummet.

För Måns och Lottas del blev det en semester i semestern – övriga Borglins ger också tummen upp för de heta dagarna i vindistriktet.

(Vi sitter längst bort i bild och fikar! Nope, Jonas är helt oskyldig till bilden)

Inga kommentarer: