tisdag 12 januari 2010

Hetta vs köld

Märkligt att ett motsatsförhållande som hetta och köld ändå kan få liknande konsekvenser. I Melbourne dallrar luften utan dess like eftersom temperaturen har passerat 40-strecket med ett par grader – och detta i skuggan.

Igår visade de ett inslag från staden där stora delar av kollektivtrafiken stod stilla då tågens och bussarnas kylanläggningar hade havererat. Irriterade resenärer stod vid hållplatserna och fällde beska kommentarer framför kameran angående vädrets inverkan på deras pendlande.
- Hettan kommer ju inte direkt som någon överraskning eftersom vi varje sommar får dagar som dessa. Det är ofattbart att de ansvariga inte kan ta sitt ansvar och förbereda sig någon endaste gång!

Ochsåvidareochsåvidare.

Känns tugget igen? Fast då handlar det om den stillastående trafiken och alla förseningar i Stockholm som följer på grund av vinterns första köldknäpp och snöfall.

Lite festligt är det i alla fall.

2 kommentarer:

Rudolphie sa...

Det aer ett universellt behov att gnaella oavsett var man bor. Haer gnaeller man paa att folk faar kokosnoetter i huvudet. "Naer ska regeringen ta sitt ansvar och fixa kokosnoetterna, det aer ju inte precis naagon oeveraskning att de trillar ner". Hm

Kram
M

Cilla sa...

Snö, hetta, kokosnötter. Var ska det sluta???