söndag 3 januari 2010

Stjärnklar dag

Vädergudarna har fortfarande lite svårt att bestämma sig. Vi njuter av några timmars kvav hetta för att därefter ta skydd från ösregnet. Idag vaknade vi av duggregn och beslöt därför att förlägga några timmar inne i Sydney.

Färjan in till Circular Quay (som ligger vid operahuset) bjöd på några häftiga vågor under en passage då det var fritt blås från öppna havet. Då hade undertecknad någon minut på sig att uppsöka frisk luft och fri sikt mot horisonten…

Målet med utflykten var ett besök på observatoriet. Nog för att stjärnorna har attraherat människan i tusentals år men inte behövde observatoriet vara så himla mossigt, kan man tycka. Den hypade 3D-filmen var så dålig så den blev jättekul!

Desto fräckare var uppvisningen av en konstnär som sprayade tavlor nere på marknaden i Sydneys äldsta stadsdel, the Rocks. Motiven skulle vi alla betala stora summor för för att slippa ha på väggen, men han var skicklig till tusen – som en korsning mellan en snitsig bartender och dirigent eftersom rörelserna följde musiken som han hade på i bakgrunden.

Väl tillbaka i Manly bjöd Lotta och Måns på middag på ett hippt ställe vid hamnen. Vår medelålder funkade fint med resterande gäster även om jag misstänker att vi var de enda som hade en teddybjörn med oss som höll platserna medan vi beställde i baren.

Om en timme ska Marie och jag sjunka ner i biofåtöljerna och titta på Avatar, något som J&J gjorde igår. Förväntningarna är minst sagt höga, även om jag aldrig har varit speciellt svag för tre meter långa, blåa figurer som talar ett eget språk. Men bio är alltid bio.

Inga kommentarer: