söndag 24 januari 2010

Soft i södern

Det är en märklig känsla att känna fyrtiogradig torr vind mot ens hud. Hjärnan har nästan svårt att tolka det faktum att vinden, som rimligtvis borde svalka, snarare förstärker hettan – det är ungefär som att tjuvblåsa på någon i bastun.

När det är så varmt är det ingen idé att öppna upp dörrar och fönster, tvärt om gäller hermetisk förslutning för att hålla värmen ute. Tumme upp för att huset är ett gammalt stenhus. Ännu en tumme upp för poolen, den underbara svalkande poolen. Vilma som har gått och fått sin andra öroninfektion på tre veckor, och numera går på penicillin och örondroppar, fick hålla sig på trappstegen. Inget hon var helnöjd med direkt, men minnet av de sömnlösa värkande nätterna funkade hyfsat som morot/piska.

Framåt eftermiddagen var det som om en högre makt fick nog av hettan och helt sonika tryckte på off-knappen. Den planerade picknicken med familjen Dahlström fick justeras till middag hemma hos dem eftersom regnmolnen drog in över Sydney. När vi hoppade in i bilen framåt tiosnåret kändes kvällen sval och skön, ja nästan så att man hade velat ha en tröja om man skulle sitta ute och lyssna på cikadorna. Vi blev lite snopna när vi passerade en utomhustermometer vars neonsiffror upplyste om att det var 25 grader ute.

Det är som Jonas brukar säga: man blir soft i södern.

2 kommentarer:

moments sa...

Här är det fortfarande väldigt vintrigt. Här handlar det om hur man kan äta matsäck utan att frysa om händerna och vilka sockor som gör sig bäst i vinterkängorna. Snön har nu legat så länge att den utgör en naturlig del av landskapet, man nästan glömmer hur fantastiskt det var när första snön kom och lyste upp tillvaron. Kram till er i värmen - nu börjar t o m jag längta efter solsemester.

Cilla sa...

Ja, ni verkar ha en magiskt vinter!
Hoppas att det blir fler framöver.

Kram!