fredag 15 januari 2010

Barnens Dag

Det har varit nedräkning i flera dagar, och idag är det dagen D; vi är barnvakt åt Jack vars föräldrar och lillebror är i Melbourne på bröllop.

Alvin har planerat dagen in i minsta detalj. Häromdagen berättade han att de skulle ha ett pyjamasparty.
- Jaha, så då vill du bjuda in lite andra kompisar också?
- Nej!! Bara Jack och jag! Efter middagen ska vi sätta på oss våra pyjamasar och sedan ska vi kolla på film och äta chips. Ett pyjamasparty helt enkelt!

Gissar att han har hört uttrycket någonstans och sedan bildat sig en egen uppfattning m fenomenet i fråga. Minus pyjamasinslaget så skiljer sig upplägget nämligen inte från deras vanliga fredagsmys. Jack såg lite mer tveksam ut när Alvin förklarade upplägget – inga andra kompisar, inga paket och ingen godispåse? Men Alvin var lika entusiastisk ändå.

I går kväll var det som om självaste julafton var i antågande och Alvin hade svårt att somna. I morse vaknade han klockan halv sju och kom in till oss med orden:
- Nu kan jag nästan inte vänta längre! När kommer han?

För att ha hela bilden klar för sig ska man veta att dessa pojkar leker på nästan daglig basis och även under gårdagen skiftade de mellan vårt hus och Jacks hus på andra sidan gatan utan att lämna varandras sida.

Tack och lov fick vi även ta hand om familjens Ross hund, vilket underlättade en smula eftersom pojkarna vill sova för sig själva i sin koja som de redan vid tiosnåret hade färdigställt i barnkammaren. Vilma och hunden Max ska kampera i tältet i natt. Alla nöjda och glada, med andra ord (Max har dock inte uttalat sig i frågan…)

Inga kommentarer: