lördag 11 oktober 2008

Livsfarligt trädgårdsbesök och femkilosbats

Nu har vi sett en. Den satt och lurade utanför grinden till poolen. En liten svart rackare med ett tydligt rött streck på ryggen. Australiens näst giftigaste spindel; redback. I VÅR TRÄDGÅRD!

Men, tro det eller ej – mötet blev väldigt odramatiskt. Fram med lite spindelspray och adjöss med den. Men det är klart – bara vetskapen om att åtminstone ett exemplar har sprätt omkring med sina åtta ben i vår trädgård känns lite olustigt.

Ett annat djur som vi fascinerat har tittat på idag (det här inlägget tillägnas dig, Oscar!) är den megastora fladdermusen som bor i den botaniska trädgården inne i Sydney. Stora rödbruna håriga kroppar som omslöts av de karaktäristiska fladdermusvingarna där de hängde upp och ner i stora klasar i träden. De hade ett ganska ruskigt läte och jag skulle av flera anledningar inte vilja promenera omkring där efter mörkrets inbrott.

Annars har större delen av helgen dominerats av Alvins och Jacks lek (Jack sov nämligen över). Det har varit Star Wars och Indiana Jones för hela slanten. Vilma släpptes bara in i leken om hon åtog sig de allra tråkigaste rollerna. Som den storasyster jag är uppstod lite blandade känslor över detta. Det var inte alltid superlattjo att ha syskonen i hasorna så snart man hade en kompis på besök… Lillebror Jonas kunde nog leva sig in i Vilmas situation.

Så det blev det som det blev – ömsom bannor och ömsom egna lekar med Vilma. Just nu är det mycket herr Nilsson (hon ska sitta bara på en axel – bra belastning för ryggen...).

I morgon blir det nog strandliv med kusin Johan med familj – om vi nu inte vaknar av att himlens portar har öppnat sig. Dödar man en redback utan någon som helst vedergällning?

Inga kommentarer: