lördag 11 april 2009

Guldkandidater i gång

Svenskarna kan andas ut. Framtidens gångelit håller på att ta form på andra sidan jordklotet. En dag inne i Sydney med tillhörande promenad till och från färjan i Manly kan få vilken atlet som helst att känna av mjölksyran i musklerna.

För Vilmas och Alvins del har dagens promenerande varit en extra prestation eftersom båda ansåg att klockslaget sex var en finfin start på påskaftonen. Jonas såg inte lika pigg ut och undertecknad morrade dovt under täcket. Barnen fick stränga tillsägelser att hålla sig på sitt rum och vara dödens tysta. Det gick väl sisådär.

Den stora IMAX-biografen (3D-film) och föreställningen Monsters vs Aliens var huvudanledningen till Sydneybesöket. Eftersom hela Darling Harbour var nedlusat av olika cirkusuppträdanden som gav gratisföreställningar strosade vi dessutom omkring där efter bion. Det tilltänkta besöket i den botaniska trädgården för att titta på de rugbystora fladdermössen ströks ur agendan – det finns en gräns även för den framtida gångeliten för hur mycket de klarar av.

Jonas hoppade över biobesöket och gick istället omkring och fotograferade (dagens bildskörd blev över 300 stycken!). Han blev påhoppad av någon fotograf som lite surt undrade ifall han också var ackrediterad fotograf och var han i så fall hade dokumentet som styrkte det. Jonas nekade och påpekade att han bara var amatörfotograf, men med hans utrustning så kan man ju undra (fotograf är för närvarande hans drömyrke).

Nu plaskar Isac, Cajsa och Vilma i poolen medan Alvin spelar på sitt DS-spel. (Han skulle lätt rädda DS-spelet ur lågorna före hans syster och föräldrar om han var tvungen att välja. Himla osis för honom att han bara får spela på helgerna.) Jonas är och hämtar thaimat och Lotta och jag sitter med varsitt glas vin.

Lite udda, men väl så härlig påskafton med andra ord.

Inga kommentarer: