måndag 27 april 2009

Väderomslag

Point of no return. Idag åkte elementen fram – nu är det höst.

Jag vet att det låter lite fjösigt att kommentera vädret i negativa ordalag när vi njuter av 22-25-gradiga dagar, men så snart solen går ner för aftonen droppar temperaturen märkbart. Elva-tolv grader är den närmaste veckans utlovade nattemperatur (vilket vi förvisso har haft flera sommardagar på landet hemma i Sverige).

Det som gör det så rackarns kallt är att innetemperaturen halkar ner till 15-strecket – och DET är kallt. Australiensarna har dessutom hoppat över det där lilla inslaget i husbyggandet som kallas isolering. Ligger man i soffan som står längs med vikdörrarna i vardagsrummet så känner man draget av vindarna.

Barnen är urnöjda med att framförallt gaselementet är på plats i vardagsrummet. Att sitta framför utblåset är som att kura tätt intill en öppen brasa. Det är bara sprakandet som saknas.

Dessutom ska vi investera i varsina tjocka duntäcken. Våra överdrivet bulliga bolster ligger prydligt ihoprullade hemma på vinden. Vem i hela friden trodde att de skulle komma till användning i Australien? Tanken på att köpa värmefiltar, liknande de vi hade i lägenheten i Manly när vi flyttade hit för ett år sedan, känns också lite lockande. Men det är det där med att ligga på elkablar som känns lite fishy…

Inga kommentarer: