fredag 17 april 2009

Lummig trädgård

När vi flyttade in i huset i juni förra året så rådde närmast preussisk ordning bland buskar och träd. Personligen tycker jag att det är finare när grönskan liksom får breda ut sig lite grann. Om detta kan man ha åsikter. Kompisen Sarah brukar ofta förundras över hur husägarna inte inkluderade trädgårdsskötsel i hyran – för vem i hela värden låter trädgården förfalla på detta viset?

Det är nog en kombination av att varken Jonas eller jag har någon som helst lust att lägga ner någon tid på denna låneträdgård, samt det faktum att vi just gillar det lite ostrukturerade.

Men vår trädgårdsnonchalans har ett pris. Våra lummiga buskar härbärgerar minst en possumråtta (grenarna ruskar omkring när han/hon springer omkring där om kvällarna - kanske är det hans/hennes nya tillhåll sedan boet ovanför vårt badrum försvann) och i trädet vid poolen brottas fladdermössen med varandra efter mörkrets inbrott. Något djur verkar älska kottarna i trädet med resultatet att det ligger ett stort antal kottar i poolen varje morgon. Dessutom kastar vi en ansenlig mängd fågel-/fladdermus-/possumråttebajs (oklart vilket det är) som pooldammsugaren har städat upp.

Det känns absolut som om djuraktiviteterna har ökat under tiden vi bott här. Och detta troligtvis eftersom vår trädgård sakta men säkert går åt det bohemiska slaget.

Den stora frågan är: gillar ormar lummiga buskar? För där går gränsen.

Inga kommentarer: