söndag 31 augusti 2008

Bacilluskpåverkande helg

Tom och Jerry försöker ha ihjäl varandra för femtioelfte gången (hundratrettiosjätte gången som barnen tittar på filmen – dock inte idag). Luftfuktigheten ute ligger nästan på hundra efter nattens och morgonens regnande. Luftfuktigheten inne ligger bara snäppet efter på grund av att gaselementet har stått på hela dagen och försökt tränga undan den råa luften som tar sig in på något mysko vänster.

Av gårdagens Star Wars-kalas blev det intet. Jubilaren vaknade upp med feber och ont i huvudet. Det visade sig att flera barn i klassen har åkt på samma bacillusk – vissa har till och med fått antibiotika mot det. I dagsläget känns det som om Alvin klarar sig utan.

Det blev såklart stor sorg, eftersom han hade längtat så efter kalaset (och troligtvis efter alla presenter). Vi har skjutit upp det en vecka, så vi gör ett nytt försök nästa lördag.

Nu gäller det att Alvin är på benen senast onsdag, för då äger den stora skolshowen, ”There’s something special about Manly West”, rum. Alvins klass ska dansa till ”Time Warp” från musikalen” Little Shop of Horror” (tror jag att det är). Silvrig sidenskjorta (inte äkta, såklart), svarta tights, fluga, glittriga glasögon, partyhatt, vita strumpor, svarta skor samt min svarta kavaj är outfiten som gäller för hans del. Vilma kan nog vara stand in, eftersom hon går och sjunger på den lika ofta som Alvin (om inte oftare).

Så, extremt lugn helg med andra ord.

2 kommentarer:

Lotta Lorentz sa...

Hej Alvin och grattis i efterskott önskar Isac, Cajsa och Lotta.
Vi är grymt avundsjuka på dig, inte för att du har feber utan för att du ska få ha StarWars kalas snart! I Barkarby håller vi på och planerar Cajsas 7-års kalas, hon fyller ju år 10 dagar efter dig! Hon bjuder hela sin klass så det blir cirka 15 barn hos oss nästa helg.
Krya på er och BAMSEKRAMAR från oss!

Cilla sa...

Grattis i förskott, Cajsa! Gissar att det kommer att vara ett kalas helt i rosa!

15 barn - då kommer din mamma att sova gott den kvällen ;-).

En fråga kvarstår: hur kan man vara så pigg när man har närmare 39 graders feber när man är sju år?

Bamsekramar till er alla!