lördag 16 augusti 2008

Vatten-OS och pank plånka efter tivolibesök

En stilla undran – får ni kolla på något annat än simning från OS? Här handlar nittio procent av sportsändningarna om simning. De andra tio procenten tar upp rafflande drabbningar i vattenpoolo (heter det väl, den där sporten då de spelar handboll i vattnet med käcka mössor?), rodd eller field hockey.

Point taken – aussisarna gillar vattensporter, och har blivit ganska vassa på dem dessutom. Field hockey sätter jag ett frågetecken på (är troligtvis något gammalt brittiskt arv som de gör sitt bästa för att förvalta).

Från OS-tankar till nöjespark. Idag har vi satt sprätt på en förmögenhet genom vårt besök på Sydneys motsvarighet till Gröna Lund – Luna Park. Läget är fantastiskt med utsikt över Harbour Bridge och operahuset, men utöver det hade nöjesparken en hel del att önska.

Vissa karuseller såg ut som om de snarare tillhörde ett kringresande tivoli – och med tanke på sommarens olika olyckor på nöjesparker var vi rätt glada över att barnen var för små för just de attraktionerna.

Den nöjespark som lyckas servera ett matalternativ som inte innehåller pommes frites, hamburgare eller korv vinner. Luna Park var inte i närheten av det priset. Inte så konstigt kanske att australiensarna har gått om jänkarna vad gäller storleken på kroppshyddorna.

Har jag förresten berättat att vi har en resa till barriärrevet (närmare bestämt till Cairns) inbokat i oktober – och en resa till guldkusten i november? Känns skönt att veta i väntan på att vädret ska slå om till sommar – även om vi tycker att dagarna blir lite varmare för varje dag som går.

2 kommentarer:

Anonym sa...

SVT har förutom Svt 1, Svt 24 och sin extra webbkanal nu även gjort en Svt Phelps och har fått insidertips om att de även funderar på en Svt Guld, som kommer att handla om alla svenska Guld-medaljer och hur de tagits. Så svar på din fråga;
Vi har vatten i ögonen, öronen och det börjar rejält att svida av allt klor.

Äntligen en blogg att läsa parallellt med DI.se och hemochantik.se

Ha det!

Cilla sa...

Hemochantik??? Jag trodde ni bodde på proggiga Söder ;-)

Aussisarna har garanterat en sådan kanal - istället för 3D-glasögon sitter de med simglasögonen på.

Kram / C