lördag 23 augusti 2008

Kräftfrossa

Alldeles för dyiga och knappt tinade, men hyfsat smarriga ändå. Vi talar om de kinesiska kräftorna som troligtvis har odlats i någon sumpig å i en avkrok i Kina, för att sedan färdats till Sverige, för att sedan packats om och transporterats till IKEA i Sydney. Då är det kanske inte så konstigt att smaken försvann någonstans på vägen (och att koldioxidutsläppen på vår jord är katastrofhöga).

Yes, vi har varit på IKEA idag – var annars kan man få tag på kräftor kokade med dillkronor och öl (eller vad det nu vi brukade hälla i spat när vi hade våra årliga kräfthelger på Non)? Alvin var på kalas, så det var bara Vilma som behövde mutas med klubbor och kolor.

Tro nu inte att vi inte kan leva utan IKEAs matavdelning – vi hade faktiskt ett ”vanligt” IKEA-ärende: Vilma behövde en bäddmadrass. Men i vanlig ordning blir den gula påsen full av fynd i alla fall. Märkligt.

Frågar man Alvin och Vilma om vad som var dagens höjdpunkt svarar de unisont: Star Wars-gubbarna i leksaksaffären! När vi kom dit för att inhandla födelsedagsbarnets present, så mötte vi Darth Wader, två stormtrooper, ett styck ökenfolk och en blinkande R2D2 – livs levande (nåja, den sistnämnda styrdes av en entusiastisk man med fjärrkontroll). Maskerade gick de omkring och hälsade på barnen.

Själv tyckte jag att Darth Wader faktiskt såg lite läskig ut – de måste ha handplockat den längste aussien i hela Sydney. Det kändes också något tveksamt när en av gubbarna (”en pilot på de godas sida”, enligt Jonas) – som dessutom saknade mask för ansiktet – verkligen poserade med geväret riktat mot de föräldrar som ville föreviga honom…

Vädermässigt är det som om vinterluften håller på att bytas ut mot varmare sådan – i natt stormade det så man kunde tro att taket skulle lyfta. Nu har jag fått svar på varför takpannorna här nere är fastmurade och inte bara lagda ovanpå varandra – det är tydligen inte alls ovanligt att det stormar så in i vassen. I natt verkar det bli lugnare.

Inga kommentarer: