torsdag 28 augusti 2008

Celebert födelsedagsbesök

Så var det då dags för den trestämmiga (dock inte alltid så melodiösa) födelsedagssången. Födelsedagsbarnet lyckades till och med se nyvaken ut när vi kom in med frukostbrickan och en himla massa paket.

Ögonen var stora som tefat då den färgglada presenthögen placerades framför honom, och som traditionen bjuder sparades det största paketet till sist (Hur kommer det sig att man gör så? Måste vara genetiskt.).

Om den röda tråden på Vilmas födelsedag var rosa (ha!), så var Alvins Star Wars, trots att många av paketen hade total avsaknad av lasersvärd och onda gubbar. Temat på kalaset som ska äga rum på lördag är såklart Star Wars.

Som den australiensiska traditionen bjuder så hade Alvin med sig ett fat med sockerstinna cupcakes. Klasskompisarna fullkomligt överföll Alvin med kramar och gratulationer när vi kom, och kakorna (hur skriver man cupcakes i bestämd form plural?) väckte jubel. Det var en mycket nöjd och glad Alvin som gick in i klassrummet idag.

På eftermiddagen ringde det på dörren, och när Alvin öppnade stod C3PO och R2-D2 där! Johan och barnen hade ägnat hela gårdagskvällen åt att sy en guldkostym och tillverka en meterhög kartongrobot som såg identisk ut med originalet. Gissa om Alvin gjorde stora ögon när han öppnade deras paket och fann alla Star Wars-, Indiana Jones- och Harry Potterfilmer…

Vi dukade upp med bullar, kakor, cupcakes och den upptinade prinsesstårtan (IKEA har verkligen allt!) på verandan, och satt och mumsade i solskenet. Jonas, som hade missat en färja, kom lagom till påtåren.

Så nu sitter det en osedvanligt nöjd sjuåring med lös framtand och tittar på en Star Warsfilm (Jonas valde ut den snällaste av dem). Själv har jag redan tröttnat på alla slemmiga monster, flygande rymdskepp och lasersvärd. Varför gillar ingen Madicken nu för tiden?

2 kommentarer:

Lena Petré sa...

Våra killar är lika Star Wars-influerade som Alvin. Idag när Ture kom från frisören utbrast Malte: "Fett snygg frisyr, Ture! Du ser precis ut som Anakin i tvåan." I TVÅAN! Snacka om insatt vid fyra års ålder...

Kram från Lidingö.

Cilla sa...

Haha!!! Ja, visst är det otroligt!

När Alvin och Vilma leker och Vilma vill vara Star Wras-gubben X, så brukar Alvin uppgivet sucka att han såklart inte finns med i fyran - pucko!

Jag har fortfarande inte sett en hel film. Tycker de är så ofattbart trista!

Kram!