torsdag 7 augusti 2008

Pinne i rumpan och köttbullar i snabeln

Har precis kommit tillbaka från ett par timmar på Toronga Zoo med Vilma. Den stora frågan kvarstår – varför investerar man dyra pengar i ett årskort på en av världens finaste djurparker när den största behållningen är de klättervänliga statyerna av sjölejon, komodoödla, krokodil, giraff och elefant?

Den enda levande arten som lockade var chimpanserna. Och det var nog för att två av dem låg och solade sig med sina stora rosa bakdelar precis vid fönsterrutan.

- Titta, han har en pinne i rumpan! utbrast Vilma, och tryckte näsan mot glaset för att se bättre. Varför har han stoppat en pinne i rumpan?
- Det är nog ingen pinne, utan en snopp, försökte jag och hoppades att upplevelsen INTE kommer att leda till att Vilma försöker stoppa en pinne i rumpan (man kan aldrig så noga veta med henne).

Favoriten var nog den mjuka stora tygelefanten som stod bredvid de riktiga elefanternas inhägnad (dessa var såklart helt ointressanta), från vars snabel Vilma delade ut både jordnötter och köttbullar.

- Elefanter har såna i snabeln, förklarade hon för sin mamma som uppenbarligen skolkade från den biologilektionen då dessa fakta förkunnades.

Det kanske ändå är tur att vi har köpt ett årskort som berättigar till obegränsade antal besök. Då känns det mindre frustrerande att lägga två timmar på statyer och gosedjur i jätteformat.

Inga kommentarer: